Най-малко шест палестинци загинаха при сблъсъци с израелската армия

18:47, 28 дек 18 / Свят 25 1388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко шест палестинци бяха убити по време на сблъсъци с израелски войници в ивицата Газа.
В днешните следобедни часове, след петъчните молитви, стотици хора стигнаха до 40-ия "Велик марш на завръщането" (акция в подкрепа на идеята за Свобода на Палестина) и отидоха до границата с Израел. Този път акцията се проведе под лозунга "Ние няма да се откажем от правото на достоен живот".

Според палестинските власти, народът на Палестина "ще продължи да се съпротивлява и да се противопоставя на всякакви проекти за премахване на идеята за свобода". Междувременно израелската армия предупреди за готовността си да реагира на всяка атака в зоната на границата.

Според входящата информация войниците активно използват сълзотворен газ. Освен това, както съобщиха палестинските медии, те също откриват огън по палестинците, които се приближават на опасно разстояние до граничната ивица. Съобщава се, че сред онези, които са получили огнестрелни рани - един местен журналист, е бил отведен в болница в тежко състояние (поредното посегателство към журналист).

От 30 март палестинците провеждат протести в Газа като част от започналия общ "марш за завръщане". Най-жестокият характер на сблъсъка с израелските войници се придобива в петък, когато хиляди отиват на границата с Израел след молитвите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама