Глобалното производство на ябълки е най-ниско от осем години насам

18:55, 29 дек 18 / Свят 25 1214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световното производство на ябълки е в най-ниското си ниво от осем години насам, се казва в доклада на американското министерство на земеделието.

Климатичните проблеми в Китай през април и май месец тази година сериозно засегнаха производството, като то спадна с 25% до 31 милиона тона.
Производството в ЕС се очаква да нарасне с 40% до рекордните 14 милиона тона, тъй като овощните градини се възстановяват от сериозните пролетни слани през миналата година и добивите се подобряват поради меката зима.

След възобновяването на доставките износът на ЕС ще нарасне с 80%, до 1,4 милиона тона, а вносът – до 493 хиляди тона.Производството на ябълки в Съединените щати ще остане на същото ниво – пет милиона тона, тъй като по-малката реколта във Вашингтон е компенсирана от голям обем продукция в други държави, които отглеждат ябълки.

По отношение на десертното грозде в доклада се казва, че се очаква световното производство да спадне с 1,2 милиона тона до 22,2 милиона тона, което се дължи главно на загуби в Китай и Турция, предизвикани от метеорологичните условия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама