Най-малко 13 души загинаха по време на парламентарните избори в Бангладеш

14:40, 30 дек 18 / Свят 25 1343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко 13 души загинаха в различни региони на Бангладеш по време на общите парламентарни избори, проведени в неделя, съобщи The Daily Star.

Според източника жертвите са били по време на сблъсъци между привърженици на противоположни политически сили и в резултат на стрелбата на полицаи, които трябваше да използват оръжия, за да спрат радикалите да атакуват избирателните секции. Броят на ранените в сблъсъците се изчислява на няколкостотин души,  сред кои има и полицейски служители.

В гласуването взеха участие около 100 милиона избиратели (от 2017-а година населението на републиката е 164,7 милиона души). По време на изборите се ангажираха повече от 600 хиляди полицаи. Мобилният интернет е изключен в страната, за да се предотврати разпространението на слухове, които могат да провокират бунтове.

Бангладеш е единна република с парламентарна форма на управление. Държавният глава е президент, който изпълнява предимно представителни функции. Реалната власт в страната има премиерът - лидер на партията, спечелила парламентарните избори. Законодателната власт е еднокамарен парламент - Народното събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама