200 милиона евро струват "жълтите жилетки" на застрахователите във Франция

16:55, 30 дек 18 / Свят 25 1282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Застрахователните суми, които трябва да получат собствениците на коли, ресторанти и магазини, пострадали при протестите на "жълтите жилетки" във Франция, достигат според оценки 150-200 милиона евро, съобщава в. "Журнал дю диманш", цитиран от ТАСС.

Става дума и за погромите на Шан-з-Елизе в Париж и за събитията в ред други големи френски градове, уточнява изданието. "Към днешна дата щетите достигат според оценки 150 до 200 милиона евро и не може да се каже, че движението ще спре", добавя вестникът.

Но според Франсоа Неде от ръководството на застрахователната компания "Алианц" "оценката на експлоатационните загуби, претърпени от собствениците на магазини и ресторанти, ще се обсъжда тепърва", информира БТА.

Представители на застрахователни фирми са заявили, че на срещи при закрити врати със служители от френското икономическо министерство им е било предложено да предприемат "извънредни мерки" за обезщетяване на пострадалите.

Дискутира се например евентуален отказ от т. нар. франшизи (суми, неподлежащи на изплащане, бел. ТАСС) в договорите за автомобилно застраховане.

По-рано този месец френското национално сдружение на търговските центрове изчисли, че загубите на големите молове от демонстрациите достигат два милиарда евро, а Банката на Франция намали прогнозата за растеж на БВП през четвъртото тримесечие от 0,4 на 0,2 процента.

Очаква се да има протести и в новогодишната нощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама