Фернандо Алонсо разкри срещу кого му е било най-трудно

13:15, 31 дек 18 / Спорт 25 1275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фернандо Алонсо назова най-трудния съперник, който е срещал в своята кариера във Формула 1 и това е Михаел Шумахер. Двукратният световен шампион прекрати доминацията на Шумахер и Ферари през 2005, след като спечели титлата с отбора на Рено. На следващата година съперничеството беше още по-голямо, но немският пилот не успя да запише осма световна титла, преди да излезе в пенсия.

"Трудно е да кажа само едно име. Но ако трябва да е само един, то ще кажа Михаел. Не поради някаква друга причина, а защото когато аз постъпих във Формула 1, Михаел доминираше в спорта. Когато си в картинга, гледаш как той побеждава, в съвсем друга категория, и изведнъж се оказваш в борба със самия него. Тези битки определено бяха специални или по-емоционални по онова време. Смятам, че имахме, и може би в момента имаме, най-талантливото поколение. Сега всички пилоти са много добре подготвени, каза Фернандо Алонсо. Той поясни, че калибърът на пилотите е по-голям от всякога, защото в днешно време те могат да ползват много по-добро оборудване по пътя си към Формула 1.

"Те имат повече време в симулатора, в различни програми за млади пилоти, така че пристигат във Формула 1 с ниво, което беше немислимо допреди едно или две десетилетия назад. Така че, кариерата ми беше едно добро пътуване, и ако трябва да кажа един – избирам Михаел, но само по емоционални причини, не заради някакви технически аспекти", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама