Топ 3 момента във Formula 1 за 2018

12:42, 31 дек 18 / Спорт 25 1353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На пръв поглед статистиката за сезон 2018 говори за скучен сезон - новите шампиони при конструкторите и пилотите са старите, няма съществени промени в спортните и технически правила, нито размествания в баланса на силите.

В действителност обаче сезон 2018 бе един от най-вълнуващите в последните години. Изобилстваха човешки грешки и брилянтни постижения, инженерни провали и възходи, както и сложни и многопластови рокади на ключови играчи зад кулисите.

Ето нашите предложения за Топ 3 момента в Formula 1 през 2018-та г.

1. Брилянтен Люис Хамилтън

Повечето спортисти на топ ниво рано или късно достигат един невидим таван в развитието си и сякаш се изчерпват. След 4 световни титли Люис Хамилтън спокойно може просто да не се занимава с нищо и да кара само за удоволствие. Вместо това той се преоткрива изцяло, като личност, спортист и пилот. Преди година и половина стана веган, включва се активно в редица кампании за защита на животните и природата.

Сключи персонални договори с няколко глобални компании, има собствена модна линия с Томи Хилфигер и записа песен с Кристина Агилера. Хамилтън е в много спокоен и хармоничен етап от живота си и това го прави неуязвим за съперниците му.


2. Грешките на Себастиан Фетел
Точно на другия полюс се намира основният му претендент за титлата Себастиан Фетел. Повечето шампиони са способни да показват най-доброто, на което са способни в най-трудните и важни моменти, но напрежението в сезон 2018 очевидно пречупи Фетел. Той допусна няколко непростими за 4-кратен световен шампион грешки, които се оказаха решаващи за него и за Ферари.

Очаква се сезон 2019 да е дори още по-тежък за Фетел предвид новия му съотборник Шарл Леклер, който е сочен за бъдещата глобална суперзвезда на Формула 1


3. Арогантността на Верстапен

В суровия и брутален свят на Формула 1, доброто възпитание и толерантност не са донесли успехи на никой, но наглостта и арогантността със сигурност за провалили много пилоти. Макс Верстапен без съмнение е един от най-талантливите млади пилоти, но в същото време е и един от най-арогантните и безпардонни състезатели. През 2018-та г. той напълно оправда нашата народна поговорка “Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти направи”.

Верстапен сам пропиля златна възможност за победа в Монте Карло, изхвърли сигурен подиум в Монца, предизвика серия от ненужни инциденти - с Хамилтън в Бахрейн, с Фетел в Китай, със съотборника си в Азербайджан и разбира ограби себе си и отбора си от спечелената победа в Бразилия. Само времето ще покаже дали Верстапен ще успее да израсне личностно до степен, в която не пречи сам на себе си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама