Оставиха в ареста майката и сина, обвинени в убийството на 63-годишен мъж

16:15, 31 дек 18 25 1588 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 38-годишната Екатерина и 20-годишният й син Стефан, обвинени в убийството на 63-годишния Поли Стефанов.

Тежкият инцидент стана на 27 декември. Възрастният мъж беше открит мъртъв в къща в Пловдив след подаден на тел. 112 сигнал. Установено е, че пострадалият е бил в къщата заедно с майката и сина.

След употреба на алкохол между тях възникнал скандал. Обвиняемите нанесли множество удари с нож и стъклена чаша на 63-годишния мъж, който починал в резултат на наранявания в областта на шията. Нападателите са били задържани от полицията при опит да напуснат Пловдив.

Магистратите приеха, че са налице достатъчно данни за да се направи обосновано предположение, че майката и синът в съучастие са извършили престъплението, в което са обвинени. Жената е направила самопризнания пред разследващите за стореното от нея.

Съдът счете още, че има реална опасност и двамата задържани да се укрият, тъй като са направили опит да заличат следите си след извършване на престъплението и се опитали да избягат.

Освен това, синът е осъждан два пъти, а майката веднъж. Жената няма и постоянен адрес. Самият начин, по който е извършено престъплението, за което са задържани, характеризира и двамата с висока степен на обществена опасност, стана ясно още по време на днешното съдебно заседание.

Определението на магистратите подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама