Топ 3 момента в UFC през 2018

18:33, 31 дек 18 / Спорт 25 1823 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Радващите се на постоянно растяща популярност по целия свят смесени бойни изкуства отбелязаха редица спортни, медийни и комерсиални рекорда през 2018. Най-популярната ММА верига UFC отбеляза 25-тата си годишнина със серия от емблематични бойни вечери достигнали невиждан до момента глобален отзвук.

Ето нашите предложения за Топ 3 момента в UFC през 2018


1. Хабиб Нурмагомедов срещу Конър Макгрегър

Най-касовият двубой в историята на ММА се проведе тази година между глобалната суперзвезда Конър Макгрегър и непобеденият до момента руски поданик Хабиб Нурмагомедов. Макгрегър подготви срещата в типичния за него противоречив, шумен и на моменти дори краен подход.

Двамата бойци имат напълно различен стил и срещата се очакваше с огромен интерес. Нурмагомедов доминира изцяло и секунди след края на мача бе провокиран на религиозна основа от един от хората на Макгрегър и за отрицателно време настана истинско меле. В крайна сметка нямаше пострадали и разразилата се медийна буря засили допълнително интереса към UFC. Големият въпрос сега е  - ще има ли втора среща между двамата?

2. Двойната титла на Кормие


Даниел Кормие бе победен в две последователни срещи от Джон Джоунс, който обаче бе уличен в използване на забранени стимуланти и титлите му бяха отнети. Независимо от огромните трудности Кормие успя да се съвземе, върна се в клетката и спечели титлите в две дивизии, което до момента бе постигнал само Конър Макгрегър. Даниел Кормие бе избран за боец на годината от ESPN.


3. Двойната титла на Аманда Нунес


В предпоследния ден на годината невероятната бразилка Аманда Нунес буквално прегази сънародничката си Крис Сайборг в UFC 232 в Лос Анджелес, като я нокаутира за 51 секунди. Така Нунес спечели втората си титла в UFC и стана първата жена в историята на спорта с две титли в две различни дивизии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама