Борисов: Без винетка по Северната скоростна тангента

12:55, 02 яну 19 / Политика 25 2112 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"По Северната скоростна тангента ще се шофира без винетка". Това обяви лично премиерът Бойко Борисов.

Темата беше обсъдена на среща в Министерски съвет, в която освен премиера, участие взеха председателят на УС на АПИ инж. Светослав Глосов, регионалният министър Петя Аврамова, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на финансите Владислав Горанов.

„Независимо от логиката, независимо от принципа, че който кара повече, плаща повече, независимо от това, че едно е да чистиш и поддържаш две платна, какъвто беше по времето на социализма и управлението на БСП околовръстният път - това беше много скоро - друго е да поддържаш 12 платна. Благодарение на това, че приходните агенции, службите, прокуратурата работиха много добре през миналата година, имаме рекордни приходи в бюджета. Смисълът на това да правим Южна дъга, Северна тангента, Западна дъга и какво ли още не, е бил винаги в услуга на гражданите – да пътуват по-бързо, по-безопасно и по-лесно“, заяви премиерът на брифинг след срещата.

Според Борисов, както Южната дъга на Околовръстното шосе влиза в рамките на София, така е и за Северната тангента. „Тя е правена, за да им е по-удобно на хората“, категоричен бе премиерът. „Така че съм разпоредил да си преправят плановете и съответно, както са отчитали досега винетната система, така да продължи и през 2019 г.“, допълни още той, цитиран от БГНЕС.

Борисов припомни още, че тази година започва строителството на отсечката от кв. „Младост“ до магистрала „Тракия“, което се явява продължение на Южната дъга. „Ако е било лесно, комунистите да са го направили“, заяви премиерът, който призова още спекулациите по темата да спрат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама