Варненски села искат отпадане на винетките по аналогия със Северната тангента в София

16:10, 02 яну 19 25 1167 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на варненските села Тополи и Константиново и постоянно живеещи във вилните зони край курорта "Златни пясъци" и летището в морската столица искат отпадане на винетните стикери, тъй като казусът е подобен на този в София за Северната тангента.

Директорът на Областното пътно управление Румен Илиев обясни възможно ли е да бъде изпълнено искането: "Няма значение дали е в електронната система, то постановлението на МС е едно, тоест едно решение на МС 945 от 2004 година, но то е, където регламентира кои пътища са от републиканкската пътна мрежа и кои са общински. Навсякъде, където започват пътища от републиканската пътна мрежа, а това е след табела "Край на населеното място", е задължително да има винетка. В решението на МС не е упоменато дали е вилна зона, или постоянно си живеят хора там, но винаги си е било с винетка".

"Северната скоростна тангента (в София) е транзитен път, който е част от автомагистрала "Европа". Нормално е и ние настояваме тя да бъде платена", коментира председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама