Захари Бахаров разкрива подробности за новата си тв роля в "Извън играта"

15:40, 02 яну 19 / Любопитно 25 1294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В първото издание на „Извън играта“ за новата 2019 година, на 5 януари от 18:10 ч., гостува Захари Бахаров. Популярният театрален и киноактьор ще разкрие подробности за участието си в новия сериен филм на БНТ „Денят на бащата“, чиято телевизионна премиера ще бъде през февруари. В студиото на предаването Захари Бахаров ще говори за любовта, за семейството, за една от най-важните му роли в живота – тази на баща на малките Максим и Кая.

Именно в това му амплоа, но на малкия екран, ще имат възможност да го видят зрителите на обществената телевизия през февруари. Захари Бахаров изпълнява главната роля в новия български сериал на БНТ – социалната драма „Денят на бащата“, където си партнира с колежката си Весела Бабинова. В шест епизода филмът проследява историята и сложните взаимоотношения в едно разпадащо се семейство, и болезнените последствия, с които разводът бележи живота на родителите и техните деца.

„Бих се радвал, ако стане така, че когато изгледат сериала, зрителите да не могат да заемат ничия страна. Това би било успех, защото именно тази е една от идеите на „Денят на бащата“, споделя Бахаров.

Захари Бахаров завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова. В студиото на „Извън играта“ той ще сподели важните уроци, които е получил от нея. Талантът му за голямата сцена забелязва неговият баща, когато Захари е десетокласник в 18-о училище по време на театрално представление по повод годишнина на гимназията.

Първата театрална роля, която Захари Бахаров изпълнява на професионалната сцена, е в „Ромео и Жулиета“ от Шекспир. От 2003 г. до днес е в трупата на Народния театър „Иван Вазов“, където се изявяват и други негови състуденти като Владимир Карамазов и Христо Петков. През годините прави впечатляващи роли в „Макбет“, „Хъшове“, „Почивен ден“, „С любовта шега не бива“ и много други. В последно време името му се свързва по-често с награждавния моноспектакъл „Чамкория“ по едноимения роман на писателя Милен Русков, който Бахаров изпълнява на сцената на „Театър 199“. Редом с всички останали отличия за работата му в киното и театъра, миналата година „Чамкория“ донесе на Бахаров трета награда „Аскеер“, втори „Икар“ и наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

Не по-малко впечатляващи са ролите на Захари Бахаров в киното. Първата му главна роля е в „Дзифт“ на режисьора Явор Гърдев. Филмът го превръща в звезда и му носи Годишната награда за българско киноизкуство в категория „мъжка роля“ (2009) и Награда за най-добър актьор на Международния филмов фестивал „Чунгмуро“, Сеул (2009). Безспорно едно от най-популярните му превъплъщения е в образа на Иво Андонов от хитовия сериал „Под прикритие“ на БНТ.

В студиото на „Извън играта“ той ще разкрие любопитни подробности и за работата в редица чужди кинопродукции. Как снимачната площадка го среща с холивудските звезди като Джордж Клуни, Мат Деймън, Кейт Бланшет и Бил Мъри? Какво е да си част от световноизвестния фентъзи-сериал „Игра на троновеׅ“ (Game of Thrones)? – отговорите на тези въпроси зрителите ще научат от предаването „Извън играта“ в първата събота на 2019 година.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама