Лидер на "жълтите жилетки" Ерик Друе отново е задържан

13:40, 03 яну 19 / Свят 25 1250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

30-годишният Ерик Друе, който се наложи като един от лидерите на френското движение на "жълтите жилетки", е бил задържан снощи близо до парижкия булевард "Шанз-Елизе" и е в предварителния арест за организиране на демонстрация без предварително разрешение. Това съобщи в. "Фигаро" като се позова на парижката прокуратура.

Според полицейски източник водачът на "жълтите жилетки" е бил задържан на път към "Шанз-Елизе", където бил призовал свои симпатизанти да се съберат.

По-рано вчера Друе, който е шофьор на камион, родом от Мелюн в департамента Сен-е-Марн, беше призовал във видеоклип във Facebook да се предприемат действия на прочутия парижки булевард. "Довечера няма да правим голяма акция, а ще раздрусаме общественото мнение. Не зная дали ще има кой да дойде с нас на Шанз-Елизе. Всички ще отидем там без жилетки", каза Друе.

Към 19 ч. снощи няколко десетки души се събраха пред закусвалнята на "Макдоналдс" на "Шанз-Елизе", близо до Триумфалната арка, и очакваха Друе, съобщи "Фигаро", като цитира Франс прес, че привържениците му са били без жилетки. Парижката префектура съобщи, че освен Друе са били задържани и други "жълти жилетки" за установяване на самоличността им.

На 22 декември Друе беше задържан за организиране на демонстрация на "жълтите жилетки" и по-късно беше поставен в предварителен арест за носене на забранено оръжие - палка, и за участие в група, която планирала извършване на насилие и вандализъм. Тогава Друе беше поставен под полицейски надзор и му беше забранено да носи оръжие, припомня "Фигаро".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама