"Роди се звезда" и "Рома" сред фаворитите за "Златен глобус"

17:20, 04 яну 19 / Любопитно 25 1291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Холивудкият А-отбор ще стъпи на червения килим в неделя за очакваното събитие "Златен глобус", като бляскавото начало на сезона за награди на развлекателната индустрия е поставено с нашумелия музикален романс "Роди се звезда", фаворит сред почетните претенденти.

Въпреки че биографията на Дик Чейни "Вице" води в номинациите с цели шест, изглежда, че "Звездата" и мощното дуо Лейди Гага и Брадли Купър ще бъдат тези, които ще дадат най-голяма заявка за толкова важните следващия месец „Оскари“.

"Роди се звезда“ има всичко, за да бъде лидер в бокс-офисите и сред критиците", заяви за АФП Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в индустриалната компания ComScore, пише БГНЕС.

Но той предупреди, че Глобусите, които се връчват от 90-те члена на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, са известни със своята непредсказуемост.

„Това ги прави толкова забавни“, каза той. "Номинациите тази година в основните категории са невероятно заслужаващи, така че всичко може да се случи."

"Почти винаги има нещо изненадващо сред големите награди", заяви Шон Робинс, главен анализатор в boxoffice.com.

"Роди се звезда" изглежда е фаворит за най-добра драма на Глобусите, но е трудно да се изключи разтърсване от филм като "Черната пантера" или може би дори "BlacKkKlansman". "

Ако има сигурен залог в неделя вечер в Бевърли Хилтън, това е, че прочутия "Рома" на Алфонсо Куарон, кинематографична ода за детството му през 70-те години на миналия век в Мексико Сити, ще грабне наградата за най-добър чуждоезичен филм. Както и за най-добър режисьор.

Конкуренция на мексиканския режисьор са Спайк Лий ("BlacKkKlansman"), Питър Фарели ("Зелената книга"), Адам Маккей ("Вице") и Брадли Купър, който дебютира зад камерата със "Звездата", режисирайки сам себе си.

За експертите от уебсайта за предварителни прогнози Gold Derby, "Роди се звезда" е сигурен като най-добър драматичен филм, а Куарон ще стане носител на наградата за най-добър режисьор.

Състезание в Глобусите за мюзикъл/комедия

За разлика от „Оскарите“, „Златнен глобус“ има паралелни категории за драми и музикални/комедийни филми, което означава два пъти повече награди и шанс за избирателите на „Оскар“ да обмислят по-широк спектър от представяния.

Гага може да бъде двоен победител, с награда за най-добра драматургична актриса и най-добра оригинална песен за мегахита от филма, "Плитчини".

"Роди се звезда“ разказва историята за остаряващ рокер (Купър), който открива борбена певица-пистаел (Гага) и я прави звезда, докато той се поддава на упорит алкохолизъм и вътрешни демони.

Това е четвъртата холивудска версия на историята, която за първи път влиза в кината през 1937 година.

За най-добър актьор Купър ще се бори срещу Рами Малек, който превъплъщава фронтмена на „Куин“ Фреди Меркюри в биографичния "Бохемска рапсодия".

Широкото поле на мюзикъла/комедията

Освен "Вице", най-големите съперници в категорията са екранизацията на „кралския“ роман "Фаворитката", трагикомедията за граждански права "Зелената книга" и продължението на Дисни "Мери Попинз се завръща".

Уелският актьор Крисчън Бейл, почти неузнаваем като Чейни, се очаква да вземе наградата за най-добър актьор, въпреки че смесените отзиви за филма намаляват шансовете му.

Но той има жестока конкуренция в лицето на Виго Мортенсен, който участва в „Зелената книга” заедно с Махершала Али - историята на черен класически пианист през 60-те години в Америка, който наема италиано-американски самохвалко като шофьор в турне из расово разделения Юг.

За най-добра музикална/комедийна актриса е сочена Оливия Колман, която играе кралица Ана във "Фаворитката", която ще се изправи срещу Емили Блънт, влизаща в обувките на Джули Андрюс като магическата британска бавачка Мери Попинз.

Нови лица в телевизионната надпревара

Глобусите също отдават значимото и на телевизията - може да се чувства малко излишно след „Еми“-тата през септември, като много от номинираните вече са удостоени от Телевизионната академия.

За пример, победителят на "Еми" "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история" е начело с четири номинации.

Но Глобусите поглеждат и към програми, излъчени твърде късно, за да се включат в спора за „Еми“.

Черникомедийният HBO минисериал "Sharp Objects", драмата на Амазон "Homecoming" с участието на Джулия Робъртс и Нетфликс комедията "The Kominsky Method" са също сред номинираните.

76-ите награди „Златен глобус“ ще започнат в 17:00 часа (01:00 централно гринуичко време в нощта срещу понеделник) в Бевърли Хилс.

Водещи на гала-церемонията ще бъдат актрисата Сандра О, самата тя номинирана за телевизионната драма "Killing Eve" и комикът Анди Самберг.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама