Български туристи са в опасна близост до тропическа буря в Тайланд

17:30, 04 яну 19 / Свят 25 1548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на външните работи е в контакт с група български туристи, които се намират на тайландския остров Кох Самуи, но не са пострадали от тропическата буря Пабук, съобщиха на официалната си страница във Facebook от ведомството. Има като има готовност в случай на нужда да бъде оказано съдействие на сънародниците ни.

Към този момент предпочитаните за почивка места в Тайланд като Пукет, Кох Самуи и Краби не са силно засегнати от проливните дъждове и силни ветрове.

Нямаме усещането за опасност, съобщиха група български туристи в Тайланд, предаде "Дарик". От вчера е започнала евакуация на района, разказва Николета Петрова, която е част от групата. При тях обаче няма паника и смущения на комуникациите, въпреки че островите са отцепени.

Групата български туристи пристига в Тайланд на Нова година, а ден по-късно започват и предупрежденията, коментира Николета Петрова.

Според данни на световните медии, от които се информират и българските туристи, от района са евакуирани около 50 000 души. Засега има един загинал, а един се води изчезнал.

Пабук е първата тропическа буря в Тайланд от 30 години насам, като тя идва в един от най-натоварените за страната туристически сезони. Бурята обаче постепенно отслабва до тропическа депресия и утре се очаква и времето да започне да се нормализира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама