Развален автобус блокира за 17 часа българи, връщащи се във Франция

08:10, 07 яну 19 25 1087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кошмарно пътуване с автобус за българи, които се връщат на работа във Франция след празниците. Превозното средство се развалило и те останали на пътя около 17 часа. С автобуса са пътували 47 българи. От фирмата са изпратили друг автобус, съобщава bTV.

Тръгнахме в събота в 9:30 ч. сутринта. Пристигнахме на сърбо-хърватската граница в 18:12 ч. Между Сърбия и Хърватия стояхме 8 часа, в 2:20 ч. минахме хърватската граница, влязохме в Хърватия и в 2:30 ч. автобусът вече беше развален. Останахме насред пътя, изтеглиха ни до близка бензиностанция и там останахме в автобуса, разказа Анка Стоянова, която е сред пътниците.

Новят автобус пристигна в 18:30 ч., тоест на бензиностанцията престояхме 17 часа, тъй като тръгнахме в 19:30 ч., допълни тя.

Вторият автобус, който ни изпратиха, също се развали, след като влязохме в Словения, подчерта Анка Стоянова. По думите й шофьорите са се справили с повредата и отново са тръгнали на път. Тя подчерта, че в новия рейс парното не работело и пътниците буквално са били „опаковани”. „Всички стоим и мръзнем”, каза Анка Стоянова.

В момента автобусът пътува и е в Италия.

По думите й половината пътници са за Лион и никой не ги е предупредил, че ще минат по друг маршрут, при който има около 1000 км допълнително.

След получаване на информация за проблема е изпратен резервен автобус. Превозвачът е реагирал с придвижването си съобразно метеорологичната обстановка в Европа – сняг и ниски температури, и ситуацията по граничните пунктове, каза Весела Смилец – директор „Връзки с обществеността” на „Юнион Ивкони”.

Тя подчерта, че автобусите на фирмата са доста нови. Смилец няма и информация в изпратения втори автобус да няма парно.

„Напротив, знам, че пътуването продължава добре, въпреки закъснението. Преди половин час са били по маршрут малко след Венеция”, изтъкна тя. По думите й пътниците са били настанени на топло място и на два пъти им е била раздавана храна и вода. Получавали са и своевременно информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама