Иванчева и Петрова с твърдения, че записите от СРС са дешифрирани с грешки

14:58, 08 яну 19 / Крими 25 857 Topnovini
1

Подсъдимите за подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова се оплакаха, че записите от специалните разузнавателни средства, документиращи, според прокуратурата, как заедно с бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров искат пари от строителния предприемач Александър Ваклин, са свалени с грешки. Това, по думите на Петрова, тотално е променило смисъла на казаното между тях.

"Може би тези, които слушат не знаят нашия живот и сигурно смятат, че винаги се говори за пари. В случая ставаше дума, това е много известният случай, когато един клас последва своята учителка. Изречението беше: "Не искам децата да ходят в центъра", записано е "Не искам 10%", цитира една от грешките Петрова, която е бивш заместник-кмет на "Младост", предаде БНР.

По-рано днес Специализираният наказателен съд отложи делото срещу отстранената кметица Десислава Иванчева, Петрова и Дюлгеров, тъй като материалите все още не са върнати от Апелативния спецсъд, който трябва да се произнесе окончателно - дали двете жени и обвиненият като посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров да са под "домашен арест".

Иванчева и Петрова за първи път дойдоха на заседанието без охрана и белезници.

Липсата на всички папки по корупционното дело, в които са и експертизите, които днес трябваше да бъдат приети, отложи съдебното заседание. Не се яви и изнудваният бизнесмен Александър Ваклин, който трябваше да бъде разпитан за втори път.

Ако до петък Спецапелативният съд излезе с окончателно решение връщат ли се Иванчева, Петрова и Дюлгеров в ареста, остават ли под домашен арест или трябва да им бъде определена по-лека мярка за неотклонение, делото ще продължи с изслушване на специалните разузнавателни средства, документирали разговорите за пари между тримата подсъдими и Ваклин.

Преди да стане ясно, че заседание няма да има, Иванчева и Петрова коментираха и изказването на заместник главния прокурор Иван Гешев, че зад тях двете стои „политическо-медийна групировка“. „Ние сме арестувани от девет месеца почти. Ако бяхме имали каквито и да е връзки, осъществени с партия или с някоя медийна група, тези факти щяха да бъдат изкарани“, казаха те.

Следващото заседание е на 11 януари.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани