Белият дом: Убедени сме, че F-16 предлага на България най-доброто

19:50, 08 яну 19 / Свят 25 1422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Администрацията на президента Доналд Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България и очаква нейния предстоящ избор на нов многоцелеви изтребител. Това се казва в изявление на Белия дом.

"Съединените щати остават ангажирани да работят заедно с българското правителство по определяне на окончателните параметри на потенциална продажба на F-16, така че да отговарят на бюджетните и оперативни изисквания, като едновременно с това предлагат отлични оперативни способности", се казва в изявлението.

"Ние сме убедени, че F-16 предлага на България най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили. Ако F-16 бъде избран от България, то той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред. F-16 предлага също така и най-модерна технология. Придобиването му от България ще предостави на българските Военновъздушни сили възможността надеждно да защитават българското въздушно пространство и да участват в операции заедно с НАТО и всички други военновъздушни сили, които притежават F-16, включително всички съседни на България страни", казват още от Белия дом.

"Придобиването на изтребителя F-16 ще продължи да засилва дългосрочната подкрепа и сътрудничество с Военновъздушните сили на САЩ и другите натовски военновъздушни сили", се казва още в изявлението.

"Съединените щати очакват да продължат разговорите с правителството на България при придвижването на това решение".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама