Помилваха убийца след подкрепа от звезди

11:20, 09 яну 19 / Любопитно 25 1702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Губернаторът на щата Тенеси Бил Хаслам помилва осъдена на доживотен затвор след застъпничеството на певицата Риана, актрисата Ашли Джъд и риалити звездата Ким Кардашиян.

Синтоя Браун получава доживотна присъда на 16- годишна възраст, когато убива Джони Алън - 43-годишен брокер на недвижими имоти от Нашвил, който й платил за секс.

Браун сега е на 30 години и ще излезе от затвора на 7 август. Нейната условна присъда ще продължи до 2029 година. В свое изявление тя благодари на застъпничките си и на губернатора и потвърди, че "ще направи всичко възможно да оправдае гласуваното й доверие".

Нейната история става известна през 2011 година от документален филм. Тогава знаменитостите се мобилизираха в нейна защита. В САЩ много видни личности от шоубизнеса често използват своята известност, за да изобличават пропуски в съдебната система, различното отношение към бели и цветнокожи, към бедни и богати, както и за облекчаване на тежки присъди.

В защита на Браун, Риана проведе кампания в Туитър, възмущавайки се, че

"системата оставя пътеки за свобода на нарушителите, а поставя жертвите в затвора".
Ким Кардашиян заяви, че "е мъчително да гледаш как млада жена - жертва на сексуално посегателство, която е имала смелостта да се защити - трябва да лежи в затвора до края на живота си".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама