Руският патриарх свърза модерните технологии с пристигането на Антихриста

10:50, 09 яну 19 / Свят 25 1415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зависимостта на хората от смартфоните и модерните технологии може да доведе до идването на Антихриста. Това предупреди руският патриарх Кирил в интервю за руската държавна телевизия.

Патриарх Кирил добави, че употребата на "световната мрежа от устройства" е опасно, тъй като би дало възможност за глобален контрол върху човечеството. "Антихристът е човекът, който ще застане начело на световната мрежа, контролирайки цялото човечество", каза патриархът.

"Всеки път, когато използвате устройството си, независимо дали сте посочили местонахождението си, някой може да разбере точно къде се намирате, точно какви са интересите ви и от какво точно се страхувате", каза главата на руската православна църква.

"Представяте ли си какво сила ще бъде съсредоточена в ръцете на онези, които съберат цялата информация за случващото се по света? Такъв контрол от едно място предвещава появата на Антихриста", предупреждава той.

Патриархът обаче посочи, че църквата не е срещу технологичния прогрес, а по-скоро срещу "развиването на система за контрол върху човешката идентичност".

Много руски потребители онлайн изразиха своите притеснения, че църквата подпомага режима в страната. Други обвиниха Кирил, че легитимира действията на президента Владимир Путин за ограничаване на свободите на руския народ. Трети пък намериха хумор в думите на патриарха - потребител публикува снимка на патриарха, който си прави селфи с думите “Усмихни се, идва Антихристът”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама