Аврамова: Винетната такса е задължителна по закон

13:35, 09 яну 19 / Политика 25 960 Шрифт:
Topnovini

"Винетната такса е задължителна по закон", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова и призова водачите да бъдат редовни и да спазват законите в България. Тя направи този коментар пред журналисти в Министерския съвет в отговор на въпрос дали има нагласа за удължаване на гратисния период във връзка с електронните винетки, който изтича на 15-ти януари.

Петя Аврамова отбеляза, че вече има много начини да бъде купена е-винетка и няма причина да има нередовни водачи на пътя. Министърът добави, че електронни винетки ще могат да бъдат купувани от 4500 пункта и напомни, че хартиената е било възможно да се купи от 3000 места в държавата.
 
Тя изтъкна, че ведомството продължава работата по въвеждане на нови методи и начини за покупката на е-винетка, в това число и през банкомати. Аврамова съобщи, че започва незабавно работа по окомплектоване на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", за да няма сътресения в работата на Агенцията, продължава работата по въвеждането на електронната винетка и на тол системата.

Министър Аврамова съобщи, че по-рано днес на среща при премиера за хода на въвеждането на системата за електронните винетки Бойко Борисов остро е разкритикувал и е изразил недоволство от създадената организация по въвеждането й и е поискал поемане на отговорност, като председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов е депозирал незабавно заявление за освобождаване от УС на Агенцията.

Глосов коментира в МС, че трудностите, които са били създадени от началото на годината с предоставянето на услугата за продажба на електронни винетки, са довели, по думите му, до доста неприятни моменти на недоволство от страна на гражданите.

След разговора, който проведохме с министър-председателя, считам, че трябва да се поеме повече отговорност от тази, която беше в началото на седмицата, така че депозирах своята оставка, която беше приета, каза Глосов. Оставам с добри чувства и към екипа, с който досега съм работил, и към екипа на министъра. Нищо лошо към премиера, напротив - бил е справедлив, заяви Глосов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама