Трима наши евродепутати ще получат право на глас в транспортната комисия на ЕП?

15:21, 09 яну 19 / Политика 25 1499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очаква се трима български евродепутати да си осигурят право на глас в транспортната комисия на Европейския парламент, която ще заседава в четвъртък по пакета „Мобилност“, твърди БНР. Това са Петър Курумбашев, Андрей Новаков и Ангел Джамбазки.

В момента се водят преговори още български представители в Европарламента да получат това право, като заместват свои колеги от други страни, тъй като България няма постоянен представител в транспортната комисия. Тази сутрин те заседаваха заедно с министъра на транспорта Росен Желязков във връзка с предвидените протести в Брюксел заради очаквания вот по пакета „Мобилност“.

Евродепутатът Петър Курумбашев, който е непостоянен член на транспортната комисия, заяви: "Коментираме кой с кой колега от коя държава да говори, за да може да обединим държави, които са, да кажем като мнение, 50 на 50 да гласуват в наша полза. Опитваме се да направим мнозинство в комисията".

Колегата му от ЕНП Светослав Малинов бе категоричен, че не може да се прави компромис по един от пунктовете, заложени в пакета „Мобилност“: "Аз съм убеден, че трябва да отпадне и това не е компромис, а абсолютно задължително - връщането на превозното средство. Това е незащитима теза. Тя е направена специално за да се намали конкурентоспособността и това не може да се скрие".

Спорни за България точки остават още нощувките в кабината и прилагането на Директивата за командированите работници при каботажни превози в други страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама