Росен Желязков: Ще настояваме ЕП да не гласува промените за превозвачите

14:05, 10 яну 19 / Политика 25 2003 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България ще настоява промените в условията за работа на международните превозвачи да не бъдат гласувани в пленарната зала на Европейския парламент. Това съобщи пред протестиращите в Брюксел шофьори министърът на транспорта Росен Желязков. Той присъства на заседанието на комисията на ЕП по транспорт, която подкрепи само един от трите доклада, свързани с подготвяните промени.

"С усилията на представителите ни в ЕП два от докладите не бяха приети и бяха отхвърлени", посочи министърът. "Това означава, че ще изискаме от политическите групи пакетът да не влиза за разглеждане в ЕП. Към момента, заради ситуацията, която се е създала и която може да се каже, че е една от малкото безпрецедентни ситуации на блокиране на законодателни предложения, разглеждани в цялост, няма решение на координаторите. Затова нека да изчакаме, за да бъдем сигурни кои да бъдат следващите стъпки", посочи той, цитиран от БТА.

Министърът поясни, че единственото подкрепено от парламентарната комисия днес предложение за връщането на камионите на три седмици в държавата, където е установена фирмата собственик, е било отхвърлено по-рано от Съвета на ЕС, който е страна в преговорите. "Изправени сме пред абсурд - Съветът отменя връщането на камиона, а комисията (по транспорт) предлага на ЕП връщането на камиона", коментира Желязков.

Министърът съобщи, че представители на Европейската комисия, третата страна в преговорите, са го уверили, че няма да подкрепят връщането на камионите на три седмици в държавата, където са регистрирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама