Градче беше нападнато от тюлени

16:40, 10 яну 19 / Любопитно 25 1289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Градчето Родиктън Байд-Арм в северната част на остров Нюфаундленд, потърси помощ от бреговата охрана на Канада заради инвазията на около 40 тюлена, които се разхождат по улиците и в градините, тъй като не успели да се върнат в Атлантическия океан, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Служители в кметството се събрали, за да обсъдят ситуацията, и решили да поискат от бреговата охрана да прогони тези морски бозайници.

"Отговориха ни, че ще е добре да оставим природата да свърши своето, но от близо седмица тюлените са намерили тук свой втори дом", заяви кметицата Шийла Фицджералд пред вестник "Нортърн пен". "Ако можеха сами да се върнат в океана, щяха да го сторят", добави тя.

Градчето се намира на пътя на миграцията на тюлените, които през зимата напускат Арктика, за да се установят на брега на остров Нюфаундленд и по крайбрежието на залива Сейнт Лорънс.

Според биолози, които бяха интервюирани от канадски медии, въпросните тюлени в Родиктън Байд-Арм са до известна степен дезориентирани и се затрудняват да намерят обратния път към Атлантическия океан.

Както обаче наскоро отбелязаха от министерството на рибното стопанство, по въпросите на океаните и охраната на канадското крайбрежие, тюлените не трябва да бъдат доближавани и докосвани, защото са непредвидими, агресивни и могат да предадат болести на хора.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама