Белият дом нарече "абсурдна" информацията, че ФБР е провело одит срещу Тръмп

11:58, 12 яну 19 / Свят 25 879 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс в петък разкритикува статията на вестника The New York Times, който твърди, че Федералното бюро за разследване (ФБР) след оставката на своя директор Джеймс Коми тайно започва проверка, за да се определи дали президентът на САЩ действа Доналд Тръмп в интерес на Русия и срещу Съединените щати.

„Това е абсурдно. Джеймс Коми бе уволнен, защото е бил клеветнически политик, а неговият заместник Андрю Маккейб, който по онова време е бил начело на ФБР, е известен лъжец, който бе уволнен от Федералното бюро. За разлика от Обама, настоящият президент Тръмп е „недосегаем“ за Русия“, заяви Сандърс.

Американските разузнавателни агенции обвиняват Русия в намеса в изборния процес в САЩ през 2016-а година. Разследването на тези предполагаеми опити за влияние върху американския политически процес се извършва от специален прокурор, като част от това разследване бяха предявени редица обвинения, включително руски граждани, както и петима американци и един холандец.

Тръмп и неговите асистенти многократно са отхвърляли подозренията за незаконни контакти с руски служители по време на предизборната кампания. Москва също отрече много пъти твърденията за опити за влияние върху хода на изборите в САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама