Медът почиства кожата и гони акнетo

11:54, 13 яну 19 25 1588 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Медът е уникален натурален продукт, който има стотици приложения, пише tialoto.bg. О
ще древните римляни са го използвали широко в ежедневието си заради неговите антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Сладкият сироп, произведен благодарение на пчелите, прочиства порите по кожата от токсини, премахва акнето, подобрява тонуса и помага при лечение на белези. Това се дължи на ефекта на веществата в него – витамини, минерали, глюкоза, фруктоза, рибофлавин, пантотенова киселина, а също така и минерали като калций, мед, желязо, магнезий, манган, цинк, фосфор и калий.

Истинският, непастьоризиран мед има най-голям потенциал за локално приложение върху различни части от тялото. Освен обикновения, този от манука също е изключително полезен в грижа за кожата.

Маската за лице с мед е подходящо средство за балансиране на бактериите в кожата и намаляване на замърсяванията и възпалението в клетките, които причиняват образуването на пъпки. Нанесен върху кожата, той я омекотява и намалява сухотата ѝ.

Медът е особено ефикасен при хронични кожни състояния като псориазис и екзема. За маската, която може да се прави 1-2 пъти седмично, трябва да се използва екологично чист продукт.

Маската от мед и канела е мощно антиоксидантно и антимикробно средство. За целта може да смесите три големи лъжици от натуралното средство с една малка лъжичка канела, след което да затоплите леко сместа в микровълновата. Изплаквате до 10 минути след нанасяне върху лицето.

Няма много данни за пряка връзка между меда и изсветляването на пигментни петна, но той има ексфолиращи свойства, които помагат за по-лесното премахване на мъртвите клетки, което прави кожата по-свежа и бяла.

Все пак, ако искате да си правите маска с мед или да мажете белези по кожата, уверете се, че не сте алергични към него. Може да направите тест с една капка върху малка част от кожата. Ако тя не предизвика реакция, значи продуктът е подходящ за вашите рутинни грижи за кожата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама