С билет от една стотинка пътуват жителите на Търговище

13:58, 13 яну 19 25 2430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С билет струващ 1 стотинка пътуват жителите на Търговище. Шокиращата цена е за линия № 11 на градския транспорт, която в почивните дни се движи по направлението кв. „Запад“ 3 до гробищния парк. Досегашната цена на билета е била 1 лев.

В пъти по-ниски ще са цените на билетите за градските автобуси и по други маршрути. От 1,20 лв. на 0,30 лв. и 0,31 лв. пада цената за градските линии № 10 и № 4, информира 24shumen.com.
След провеждане на обществена поръчка за превоз на пътници по 28 автобусни линии от общинската, областната и републиканската пътна мрежа, местната управа в Търговище сключи договори днес с пет фирми. Новите превозвачи са предложили по-ниски цени на билетите за повечето линии. Билетът за кв. „Въбел“ пада от 0,79 лв. на 0,55 лв.
По евтино ще се пътува и до Варна. Вместо досегашните 7,02 лв. билетът ще струва 6,16 лв. До Попово вече ще се стига за 2,31 лв., вместо досегашните 3,47 лв. По-скъпо вече ще излиза обаче пътуването до селата Момино, Давидово, Ралица, Голямо Соколово, Здравец, Дългач и Буховци. Най-много е поскъпнала цената на билета по маршрута Търговище-Ралица-Голямо Соколово – 2,37 лв. в сровнение с досегашните 1,11 лв.

Договорът на превозвача е 1 година. Той обяснил, че ще компенсират сигурните си загуби от рейсовете до гробищата с държавните компенсации, които му се полагат за това, че покрива курсове и до планинските села на общината.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 4,36 млн. лева с ДДС. Тя бе обявена от местната управа в Търговище през лятото на 2018 година поради изтичане на договорите с предишните превозвачи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама