Ученици в село Рибново учат в коридорите

13:10, 14 яну 19 25 1155 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици в село Рибново учат в коридорите, мазето и столовата заради липса на класни стаи. До два месеца трябва да започне изграждането на допълнителна сграда към училището, предаде БНТ.

В училището в село Рибново се обучават над 460 деца само в 16 класни стаи, а са необходими повече от 38, за да учат децата на една смяна. Директорът от няколко години обособил всички свободни пространства, за да могат да се съберат учениците от различните класове.

''В момента шест от класовете нямат класни стаи. Те се местят ту в салона за физическо възпитание, ту в компютърния кабинет'', каза Манчо Джуркин, директор на Средно училище „Йодан Йовков".

Това e един от коридорите, които са приспособени като класни стаи. Тук се побират 20 деца и се провеждат учебни занятия.

''Като цяло не е лесно да бъдат проведени уроци в стаи, които не са създадени за това. Но ние правим максималното, за да протече един учебен процес в нашето училище. Не се нарушава учебният процес, спазваме изискванията на здравната инспекция'', каза заместник-директорът Феим Османов.

Около 6 млн. лв. ще са необходими за изграждането на допълнителна сграда, в която да има модерни кабинети и класни стаи. Проектът е изготвен и включва обновяване и на сега съществуващото училище. Вече са осигурени 300 000 лв. за започване на изкупни работи.

''Ние нямаме много място. Мястото, с което разполагаме в двора на училището, зад училището е един голям баир. Над 10 000 кубически метра трябва да се изхвърли тази земя, за да се разшири. Това изключително много оскъпява проекта също'', допълни директорът.

Предстои да бъде ремонтирано и училището в село Осиково. В сградата там ще се провеждат учебни занимания, когато времето е лошо, за да не пътуват децата от селото до Рибново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама