Иванка Тръмп не е кандидат за Световната банка

09:10, 15 яну 19 / Свят 25 1109 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп и негов съветник Иванка не е сред кандидатите за следващ президент на Световната банка. Това бе отхвърлено като спекулация в изявление на Белия дом.

Потвърдено бе обаче, че тя ще участва в избора на кандидат заедно с финансовия министър Стивън Мнучин. В изявлението се подчертава, че през последните години тя работи с ръководството на институцията и затова е била помолена за съдействие при избора на новия шеф.

Припомня се, че избирането на Иванка и съпруга й за съветници през 2016 година не бе прието добре и заради това Тръмп се въздържа да предлага за други постове дъщеря си.

Миналата седмица беше съобщено, че администрацията на президента на САЩ обмисля назначаването на Дейвид Малпас от министерството на финансите за следващ президент.

Съединените щати традиционно номинират президента на Световната банка, докато европейците са тези, които казват кой ще е начело на Международния валутен фонд.

От 1 февруари Кристалина Георгиева временно заема поста като вицепрезидент на Световната банка. До това се стигна, след като досегашният президент Джим Йон Ким подаде оставка. Ким ще се върне в частния сектор и в здравната организация, чийто съосновател е преди 30 години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама