Съдът гледа жалбата на двамата роми, пребили военен във Войводиново

10:05, 15 яну 19 25 1159 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивският Окръжен съд следобед заседава по жалбата на двамата братя роми, пребили военен  във Войводиново, срещу постоянното им задържане в ареста, предаде БНР. 

17-годишният Борис  и 21-годишният Асен Пакетови са обвинени за нанасянето на средна телесна повреда по хулигански подбуди на 33-годишния ефрейтор Валентин Димов. За това престъпление се предвиждат до 10 години затвор за по-големия брат и до 3 години за другия,  тъй като е непълнолетен. 

След остро пререканиe с военния, комуто те пресекли пътя и той едвам успял да спре колата, за да не ги прегази, братята се нахвърлили върху него с ритници и юмруци. Въпреки намесата на очевидци, те продължили да го бият, макар младият мъж вече да е бил в безпомощно състояние. 

Побойниците дори се скочили към минувачите, опитващи се да ги разтърват. Дори техният баща ги умолявал да спрат, защото ще влязат в затвора, но те се откъснали и отново продължили да ритат изпадналия в несвяст Валентин Димов, стана ясно на първото съдебно заседание.   

От своя страна, двамата твърдят, че първи са били нападнали и само се защитавали, а техният адвокат настоя, че виновен за сбиването е пострадалият ефрейтор.  

В съда се оказа, че и двамата са неграмотни, макар и с документ за средно образование, а по-младият  дори не знае кога е роден.  

Инцидентът предизвика седемдневни протести на жителите на Войводиново, които в петък прераснаха в национални, последвани от експресното разрушаване на близо 20 незаконни къщи в ромската махала. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама