Депутатите отхвърлиха искане на БСП за промени в Закона за храните

11:25, 16 яну 19 / Политика 25 1443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Темата за двойния стандарт при храните противопостави управляващи и опозиция в парламента, предаде БГНЕС. Причината е внесено от БСП предложение за промени в Закона за храните, целящи да осигурят идентичност в предлаганите хранителни продукти у нас и в другите европейски страни. То предвижда въвеждането на сертификат на продуктите, както и поддържането на публичен регистър за тях. С това от опозицията се надяват да се осъществява трансгранично сътрудничество и обмен на данни за нелоялни търговски практики.

Предложението на опозицията обаче не срещна подкрепа в редиците на управляващите. То бе отхвърлено със 102 гласа „за“, 23 – „против“ и 81 – „въздържал се“.

Това доведе и до някои бурни реакции. „Не е нормално вие от ГЕРБ да подкрепяте двойния стандарт при храните“, каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

„Предложеният законопроект не може да породи правен ефект и се прави единствено с цел политическо говорене и популизъм“, бе отговорът на Десислава Атанасова от ГЕРБ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама