Тел Авив строи „Палатков град“ за „Евровизия“

20:20, 16 яну 19 / Любопитно 25 1288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

2000 от туристите, които ще се отправят към Израел за песенния конкурс "Евровизия" през май, ще могат да се настанят в градски къмпинг вместо в скъпи хотели, съобщи БТА.

Кметството на Тел Авив съобщи, че е одобрило построяването на "Палатков град" , който ще предлага основно настаняване, "глемпинг" - по-бляскава форма на настаняване и луксозни каравани. Къмпингът ще бъде разположен в парка Яркон, близо до ЕКСПО Тел Авив, където ще се проведе паневропейското музикално състезание.

Очаква се над 10 000 международни туристи да бъдат привлечени от събитието в 430 000-ия Тел Авив. Кметът на квартал Яфа в Тел-Авив, Рон Хулдаи, описа опциите за къмпингуване като "приемливи", но градът все още не е оповестил конкретни цени.

На мястото, където ще бъде разположен къмпингът, ще има душове, зона за развлечения и партита, сергии за храна и напитки и стоянка за наемане на велосипеди. Цените на резервациите в и без това скъпите хотели рязко ще се покачат по време на събитието.

Десетки личности от областта на културата разкритикуваха решението да се позволи на Израел да бъде домакин на шоуто и призоваха за бойкот, обвинявайки страната в нарушаване на човешките права на палестинците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама