Ути Бъчваров разкрива рецепти, за да бъде животът вкусен

11:30, 19 яну 19 / Любопитно 25 1925 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В „Извън играта“ влиза едно от най-популярните лица в кулинарията у нас – Ути Бъчваров. Водещата Люба Пашова ще го разкрие в различна светлина – като заклет ловджия и грижовен баща. Ути ще разкаже любопитни подробности за житейския си и творчески път си от снимачната площадка и радиото до кухнята.

„Готвенето и споделянето на храната с близки, приятели и познати, е може би причината да се науча да готвя още като дете и да имам отношение към храната. С годините се научих да следвам вкуса на приятелите си и на хората, които ме гледат, и да ги радвам с рецептите си“, споделя Ути Бъчваров.

Пред водещата Люба Пашова той ще говори още за семейството си, за любовта, за двете си малки дъщери, които носят имена на цветя – Ружа и Далия. Какви са бъдещите професионални планове на телевизионния кулинар от „Бързо, лесно, вкусно“, който е с най-дълго присъствие в българския ефир – зрителите ще научат от „Извън играта“ от 18 ч. по БНТ.

Ути Бъчваров завършва „Театрална критика“ и „Кинорежисура“ във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” (в момента НАТФИЗ). Пристрастията му към артистичните среди съвсем не са случайни, а по-скоро семейна традиция. Прадядо му Стоян Бъчваров е един от големите български актьори, чието име носи драматичният театър във Варна, а майка му – Галя Бъчварова е директор на Телевизионния театър по БНТ от момента на неговото създаване през 1960 г. до 1990 г.

Още като студент Ути Бъчваров публикува над 150 авторски статии за кино и театър в специализирани издания и пресата. Актьорските си заложби изявява с участието си в незабравимата българска класика „Вчера“ (1988), „Козият рог“ (1994), в серийния филм „Полицаи и престъпници“ (1993 – 1995) – „Трафик“, в „Граница“ (1994) и други. В студиото на „Извън играта“ той ще разкаже забавни истории, останали „зад кадър“, по време на снимките на някои от тези филми.

В продължение на 6 години Ути Бъчваров е водещ на предаване за лов и риболов по Българско национално радио, в което през 1994-95 г. въвежда кулинарна рубрика. През 1996 г. вече е автор на първото по рода си кулинарно предаване в българския телевизионен ефир „Вкусно“ по БНТ. Вече над две десетилетия Ути Бъчваров развива кулинарната програмна линия на БНТ, представяйки различни проекти през годините – токшоуто „Животът е вкусен“, „Вкусната България“, „Вкусната „Европа“, „Храна за душата“, както и риалити форматът „Новодомците“, който през декември стартира нов сезон.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама