Цветан Цветанов: При F-16 няма възможност за скрити разходи

18:53, 16 яну 19 / Политика 25 1434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи, които може да се направят впоследствие, за разлика от предложението на „Сааб“ за „Грипен“. Това отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ след днешното решение на НС да даде мандат на правителството за преговори със САЩ за закупуване на F-16.

След днешното гласуване могат да се уточнят инвестиционните детайли, заяви още Цветан Цветанов. Това е най-прозрачният конкурс, увери той.

По думите му, решението, взето от служебния кабинет „Герджиков“ да се водят преговори със „Сааб“ за „Грипен“, е непрозрачно и „взето на тъмно“. От друга страна, парламентарното мнозинство направи анкетна комисия, изтъкна Цветанов.

Той добави, че в качеството си на военнослужещпрезидентът Радев е подкрепял закупуването на F-16, но позицията му се е променила, след като е станал президент.

Днешното решение на народните представители е информирано, заяви още Цветанов.

"Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи, които може да се направят впоследствие, докато за „Грипен“ ще се направи скрит разход, защото трета страна трябва да даде лиценз, оборудване и въоръжение", коментира Цветанов.

С 8 самолета няма да може да защитим държавата, но гарантираме сигурността си, когато сме съвместими с останалите страни, които използват F-16, допълни Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ прогнозира освен това, че на евроизборите ГЕРБ ще получи минимум 6 места.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама