В НС обсъждат законопроект за изменението на Закона за горивата

08:30, 17 яну 19 / Политика 25 1346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата ще разгледа  на закрито заседание предложението на кабинета влизането в сила на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход да бъде отложено с шест месеца.

То трябваше да стане факт в края на януари, но масирани протести на малките търговци на горива доведе до отлагането му.

Тогава българските „жълти жилетки" обявиха, че законът е лобистки, гласуван в полза на големите вериги и цели унищожаването на по-малките търговци. Кабинетът реши да се съобрази с техните искания. Реакцията на Българската петролна и газова асоциация не закъсня. Тя заяви, че решението на правителството означава подкрепа за сивата икономика в сектора и в знак на несъгласие с него, напусна Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Малко преди заседанието на депутатите, Българската стопанска камара организира работна среща по темата. В нея ще участват членуващите в БСК браншови организации, включително и Българската петролна и газова асоциация. Целта на срещата е изясняване на спорните въпроси по казуса и преодоляване на противоречията по отношение отлагането на закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама