YouTube сваля видеа заради предизвикателството от филма "Кутия за птици" със Сандра Бълок

17:20, 17 яну 19 / Любопитно 25 686 Topnovini
1

Платформата за видеосподеляне YouTube ще сваля видеоклиповете, които оценява като „вредно съдържание“ във връзка със скочилия интерес към #BirdBoxChallenge („Предизвикателството Кутия за птици“).

Преди няколко седмици представители на стрийминг гиганта Netflix оповестиха, че не подкрепят възникването на подобно опасно предизвикателство, което при това е вдъхновено от техния филм „Кутия за птици“ с участието на Сандра Бълок. След бума от клипове и YouTube реши да затегне критериите, при които допуска подобно съдържание на платформата си. Нещо повече, от сайта вече работят и с детски психолози, които да оценяват и друго съдържание, свързано с шеги и трикове, при които някой може да пострада. YouTube си даде двумесечен срок, в който да изтрие опасните клипове, свързани с #BirdBoxChallenge.

В постапокалиптичната лента Бълок и екранните й деца трябва да намерят пътя към своето спасение със завързани очи. Това даде идея на мнозина ентусиасти да създадат т.нар. „Предизвикателство на Кутия за птици“ (#BirdBoxChallenge). В него те карат скутер и се изкачват по ескалатор със завързана кърпа около главата си.

Не можем да повярваме, че трябва да го изтъкнем като проблем, но – моля ви – не се наранявайте с това „Предизвикателство на Кутия за птици“. Не знаем как се даде началото на това нещо, но оценяваме любовта ви към продукцията
написаха от компанията в своята страница в Туитър преди ден. Според справка на The Hollywood Reporter, заглавието на филма е фигурирало в над 8 милиона поста на потребителите на социалната мрежа през последния месец.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани