Обявиха грипна ваканция за учениците в област Пазарджик, удължават тази в Бургас

12:40, 18 яну 19 25 1530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Училищата в Пазарджишка област излизат в грипна ваканция от 21 до 23 януари включително. Това реши на днешното си заседание оперативният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Детските градини в областта продължават работа, но при повишен епидемичен контрол.

В Пазарджишка област грипна епидемия бе обявена на 17 януари.

Директорът на Регионалното управление на образованието Валентина Кайтазова съобщи, че към днешна дата броят на отсъстващите ученици достига 30 на сто. По време на заседанието стана ясно, че от изолираните проби на заболели са установени два щама на грипни вируси - "Мичиган" и "Сингапур".

Следващото заседание на оперативния щаб е насрочено за 23 януари, за да се прецени дали да бъдат удължени грипната епидемия и ваканцията за учениците.

Удължена е грипната ваканция за учениците в област Бургас. Това реши на заседание днес в Бургас Регионалният щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания. Училищата ще останат затворени на 21 и 22 януари. Основание за продължаване на грипната ваканция дава статистиката на заболелите, която показва значително увеличение спрямо предната седмица. Най-засегнати са децата от 0 до 4 години. Напливът на пациенти е голям в Белодробната и в педиатриите на останалите болници в Бургас. На 23 януари учениците трябва да влязат в класните стаи, но епидемията остава до следващия петък. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама