Рафаел Надал с убедителен успех срещу тийнейджър на Australian Open

13:24, 18 яну 19 / Спорт 25 1316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вторият в схемата Рафаел Надал спечели категорично срещу поставения под №27 Алекс де Минор с 6:1, 6:2, 6:4 и се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия, първи за годината турнир от Големия шлем.

Първата ракета на Австралия не успя по никакъв начин да противодейства на един от фаворитите в турнира. Надал даде само гейм на 19-годишния Де Минор в първия сет и два във втория. Испанецът проби сервиса на съперника още в първия гейм на третата част и до края на остави съмнения в превъзходството си, като затвори мача с 6:4 със шестия си мачбол след 2:24 часа игра.

Рафа завърши с 37 печеливши удари и 33 непредизвикани грешки. Той реализира пет пробива и спаси и четирите възможности на съперника си.

В следващия кръг Надал ще срещне чеха Томаш Бердих, който отстрани 18-ия в схемата аржентинец Диего Шварцман с 5:7, 6:3, 7:5, 6:4. При още един успех левичарят от Манакор може да играе на четвъртфинал срещу Григор Димитров.

На осминафиналите се класира и испанецът Роберто Баутиста-Агут, който отстрани 10-ия в схемата руснак Карен Хачанов с 6:4, 7:5, 6:4 след 2:10 часа игра.

В следващия кръг Бауриста-Агут ще срещне победителя от мача между Марин Чилич и Фернандо Вердаско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама