Разкриха самоличността на жената, задържана за тероризъм

18:29, 20 яну 19 25 1614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

39-годишната Исения Асенова е жената, задържана за системата „Хавала”, съобщи bTV. Системата е наричната от арабите „Хавала“, в Китай се нарича по друг, вув Филипините по втори, но работи на един и същи принцип. Тя е анонимна и добре разботеща система за превод на пари без никакви документални следи.

Днес съдии в София при заседание при закрити врата остави всичите задържани в ареста. Петимата са с повдигнати и предявени обвинения, обясни пред журналисти днес наблюдаващият производството прокурор Евгения Станкова. Те са по глава 1 от особената част от НК и засягат престъпления против Републиката, пише „24 часа“. Едното обвинение е за финансиране на тероризъм, второто е за членуване в група, поставила си за цел извършване на престъпления по чл. 108а от НК, което засяга тероризъм, посочи Станкова.

По две обвинения, всяко едно от които по смисъла на законодателството ни, е тежко умишлено. За първото законодателят е предвидил наказание от 3 до 12 години, а за второто – до 12 години лишаване от свобода, добави Станкова.

Задържаните се казват Мустафа Алибрахим (60 години), Абдалхай Халум, Атеф Хсара, Сулейман Али и Исения Иванова, която е от ромски произход.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама