Вицепремиерът Екатерина Захариева заминава за двудневна визита в Брюксел

21:24, 20 яну 19 / Политика 25 1612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще участва последователно в Съвет „Външни работи“ и министерска среща между ЕС и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) на 21 януари, както и в министерска среща ЕС-Африкански съюз (АС) на 21 и 22 януари, предаде NOVA.

В понеделник външните министри ще започнат работа с дискусия на тема "Засилване на работата на ЕС по медиация и предотвратяване на конфликти в Африка, със специален акцент върху участието на младите хора в мирния процес".

Заседанието на Съвета ще започне с обсъждане на актуални въпроси, включително положението в Демократична република Конго след президентските избори в страната на 30 декември 2018-а година.

Съветът ще продължи с обсъждане на плана за действие за дезинформация, представен от Европейската комисия на 5 декември 2018-а година. Очаква се министрите да се съсредоточат върху външните аспекти на предизвикателствата пред дезинформацията.

Обсъждането в Съвета ще продължи с предварителна дискусия на министерската среща между ЕС и Лигата на арабските държави. Той ще се проведе в Брюксел на 4 февруари.

Съветът ще обсъди също 22-ата министерска среща между ЕС и АСЕАН, която ще се проведе същия ден в Брюксел. Очаква се Съветът да приеме заключения относно отношенията между двете организации.

22-ото министерско заседание на ЕС-АСЕАН е планирано да приключи с приемането на съвместно изявление, посветено на бъдещето на отношенията, сигурността, свързаността и търговията и икономиката.

По време на първата министерска среща ЕС-АС, която се провежда между срещи на върха на двете организации, участниците ще обсъдят сътрудничеството помежду си в три основни аспекта: политически, икономически и многостранен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама