Oткриха Музей на отвратителните храни в Швеция

11:20, 21 яну 19 / Любопитно 25 1184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Швеция откриха Музея на отвратителните храни. Сред "деликатесите" са ферментирала акула, жаба от Перу, супа от прилепи и пържена тарантула. Експозицията съдържа повече от 80 от най-ужасните храни и цели да предизвика сетивата. Основателят на музея е д-р Самюел Уест. Той е психолог през деня и куратор през нощта.

Заедно с входния си билет, посетителите на Музеят на отвратителната храна в Малмьо получават пликчета за повръщане - в случай, че им потрябват, когато разглеждат например шишчетата от скакалци.

"Нашата цел е да накараме хората да се замислят с какво се хранят, защото в бъдеще може да ни се наложи да ядем буболечки или произведено в лаборатории месо, например", каза Тор Хенсън от Музея на отвратителната храна, цитиран от Нова телевизия.

Може да звучи като кулинарен апокалипсис, но това в никакъв случай не е научна фантастика. Изхранването на осемте милиарда души на Земята става все по-трудно. И един ден може би няма да се мръщим на животински тестиси, дори и сега тази мисъл да ни отвращава. Именно това е посланието на музея - отвращението е субективно възприятие. Това, което някои хора поглъщат лакомо, напълно отблъсква други.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама