Разпитваха четири часа бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов за "Суджукгейт"

19:13, 21 яну 19 25 1178 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов се яви за разпит в Националната следствена служба като подсъдим по т. нар. случай "Суджукгейт". Разпитът продължи над четири часа. По-рано този месец Спецпрокуратурата му повдигна прецизирано обвинение за изнудване.

Според разследването, Мартинов е изнудвал търговец на месо да даде 4 тона суджук и други месни деликатеси за премиера Бойко Борисов. Впоследствие е установено, че нищо от тази пратка не е достигнало до министър-председателя.

С действията си Мартинов нанесъл имуществени вреди за близо 40 000 лв. Днес защитата му поиска нови доказателства и разпит на свидетели.

Според адвоката му Христо Ботев, е много възможно делото да не влезе в съда, тъй като нямало свидетели и СРС-та, които да докажат, че Мартинов е изнудвал и заплашвал бизнесмена.

"Междуотношенията са на съвсем друго ниво - неплатени наеми по договор от страна на пострадалия към господин Мартинов. Едни такива дълги и сложни отношения, които са се развивали в годините. Документи има, свидетели има, ако прокуратурата има разум, нека да извърши наистина едно обективно пълно разследване и тогава да прецени дали да внесе делото в съда", заяви Христо Ботев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама