С 18 акта завършиха акции на горските стражари във Варненско

11:40, 22 яну 19 25 1125 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Акции на горските стражари във Варненско завършиха с 18 акта. 10 от тях са съставени при интензивните проверки на служителите на ДЛС „Шерба“.

При обход на територията на стопанството са задържани 5 каруци, натоварени с общо 3,6 куб. м дърва за огрев без документи за законен произход. От нарушителите са конфискувани и два моторни триона.

Горските стражари са разкрили и незаконната сеч на 4,5 куб. м дърва за огрев в границите на ДГС „Суворово”. Съставени са 8 акта. Контролът на местата с висока концентрация на нарушения остава засилен.

В рамките на изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени 473 проверки. 78 от тях са на обекти за добив на дървесина, 66 – на превозни средства, а 329 – на физически лица, от които 307 са ловци. Съставени са общо 30 акта.

При съмнения за нарушения гражданите да подават сигнали на телефон 112, апелират от СИДП и уверяват, че по всеки от сигналите се реагира незабавно и се извършва проверка на място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама