Ангелкова: Жирардели не е имал достъп до информация докато е бил наш съветник

09:30, 22 яну 19 / Политика 25 1178 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не е имало конфликт на интереси във времето, когато световноизвестният скиор Марк Жирардели е бил съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни, че не знае откога той е станал 100% собственик на "Юлен".

„Жирардели беше съветник от ноември 2014 до март 2016 г. с цел да популяризира България като туристическа дестинация навън. Участвал е в наши борси и изложения, където сме рекламирали туризма ни. Никога не е получавал възнаграждение за това”, поясни Ангелкова пред bTV.

Тя допълни, че никога не е имал достъп до информация, а е участвал единствено в изложенията, където е рекламирал България като туристическа дестинация. Отрече и Марк Жирардели да е лобирал за втори лифт на Банско.

„Важно е да има лифтове, които са най-екологичният вид транспорт във всичките ни планински курорти. Трябва обаче трябва да се случва при спазване на действащото европейско и национално екологично законодателство”, на мнение е министърът на туризма.

По думите й България става все по-разпознаваема туристическа дестинация и за първи път за 11-те месеца на миналата година имаме над 7,2 млрд. лв. приходи от международен туризъм. 5% е ръстът на зимния туристически сезон. Най-много туристи идват от Гърция, Румъния, Турция и Великобритания.

Министър Ангелкова прогнозира около 2 милиона туристи да посетят Пловдив като европейска столица на културата.

"Пловдив ще бъде центърът на културните събития през тази година и ще може да покаже многообразието на нашата страна целогодишно", коментира Ангелкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама