Разрешиха доставката на електромобили Tesla Model 3 в Европа

18:00, 22 яну 19 25 1624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейски регулатор даде зелена светлина на компанията Tesla да доставя своите автомобили "Модел 3" (Model 3) в Европа, което отваря нов важен пазар за американския производител на електромобили след направените от него последни съкращения, целящи намаляване на разходите, съобщава MarketWatch.

В понеделник Нидерландският оторизиран орган за превозните средства, който разполага с регулаторни права от името на целия ЕС, заяви, че "Модел 3" отговаря на изискванията за европейските пътища. Тесла очакваше подобно одобрението и вече отвори онлайн поръчки за някои европейски страни по-рано този месец.

Говорител на Tesla заяви, че доставките на варианта електромобил Model 3 с дългосрочен обхват се очакват да започнат през февруари. Блогът Electrek пък съобщи, че товарен кораб, превозващ повече от 1000 от Model 3, вече е напуснал преди малко повече от седмица пристанището на Сан Франциско вероятно с посока към Европа.

В понеделник Tesla публикува снимка в Тwiter на "Европейски "Модел 3" извън производствената линия".

Tesla очаква най-скъпият негов електромобил да бъде хит в Европа, където продажбите на електрически автомобили нараснаха силно през миналата година. Европа е важен регион в бъдещите планове на Tesla, а главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск заяви, че Германия е водещото място за изграждане на европейски гигантски завод за производство на литиево-йонни батерии за автомобилите Tesla.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама