Жени стават жертва на измамници и по скайп

15:10, 22 яну 19 25 2106 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жертви на измамници в последно време стават самотни жени, които завързват запознанства през интернет - обичайно по скайп, предупреди директорът на областната дирекция на МВР в Добрич старши комисар Никола Панчев на пресконференция, цитиран от БТА.

По думите му три подобни случая са регистрирани в региона за половин година, като единият опит за измама е предотвратен.

Обикновено жените са заблуждавани, че контактуват с американци или мъже на добра служба, които печелят доверието им и в определен момент ги уведомяват, че ще им изпратят злато или други ценности в колет, разказа за схемата Панчев. Жените са карани да превеждат пари по банкови сметки в страни извън Европейския съюз, за да освободят пратките.

При един от случаите потърпевшата е превела не само голяма сума от наличните си пари, но е теглила и заем. Веднага след преводите банковите сметки са закривани бързо, допълни Никола Панчев.

Новост в традиционните измами по телефона - мними полицаи да търсят съдействие от граждани, е да се карат потърпевшите хора да носят поисканите пари в друго населено място. При последния разкрит случай измамниците са поръчали на жена от Тервел да занесе 3700 лева в Силистра. Вероятно измамниците смятат, че така забавят действията на полицията, посочиха от областната дирекция на МВР.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама