Мъж почина след усложнения от грип в Пазарджик

14:12, 22 яну 19 25 1571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Усложнения от грип са завършили фатално за пациент на 42 години в Областната болница в Пазарджик, съобщи изпълнителният директор д-р Васил Вълчев, цитиран от Дарик.

Мъжът е лежал в много тежко състояние с няколко диагнози в Интензивното отделение. Водена е упорита борба за живота му, но не е издържал.

Преди дни на ръба на смъртта е бил и 27-годишен младеж, разказа още д-р Вълчев. Двустранна пневмония е довела до дихателна недостатъчност. Той също е лекуван в Интензивното и за щастие е спасен.
Десетки са пациентите, попаднали в лечебното заведение заради усложнения от грип. Двете вътрешни отделения са препълнени, двете детски работят над капацитета си - при 30-40 места децата са по около 50.

Налага се да се командироват допълнително сестри от други отделения, за да обгрижват малките пациенти. Когато съпътстващи диагнози позволяват, болни се настаняват в кардилогията, хирургията или ортопедията.

На ръба на възможностите си работи и Интензивното отделение, съобщи началникът му д-р Димитър Иванов. Има хора с бактериални пневмонии, дихателна недостатъчност, полиорганна недостатъчност и дори сепсис.

До критично състояние стигат не само възрастните, много са и хората на по 30 години. Създадена е организация и за поставяне на допълнителни легла или кушетки, тъй като пикът на вирусните инфекции предстои.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама