Георги Тронков , кмет на Община Вълчи дол: Стремим се с неимоверни услилия да подсигурим възможност на младите хора за реализация

14:40, 22 яну 19 25 1110 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Стремим се с неимоверни услилия да подсигурим възможност на младите хора за реализация , доколкото е възможно в настоящата икономическа обстановка както в цялата страна , област Варна и в нашата община." Това се посочва в обръщението на кмета на Вълчи дол Георги Тронков към жителите на общината в изявление към медиите.

„През 2017 успешно са приключили проекти  „ Активни младежи в Община Вълчи дол„ и „Грижа за достоен и независим живот”. Към натоящият момент  по ОП „ РЧР” 2014-2020 участваме в проект „Работа„ , а от 24.10.2018 до 23.10.2020 год. сме в процес на изпълнение на проект  по същата оперативна програма „Обучение и заетост„  конкретно за лица с увреждания до 29 годишна възраст. Относно други социални програми все още изпълняваме проект  на "Осигуряване на топъл обяд в Община Вълчи дол" до 31.12.2019, а активните програми, финансирани от Агенция по заетостта към настоящият момент са: „Помощ за пенсиониране„, „Старт в кариерата”, „Регионална програма за заетост„, „Активиране на неактивни лица„„. 

В изявлението на кмета се отчитат успешно приключили проекти за детски площадки из села в района на Община Вълчи дол по програма ПУДОС на МОСВ и подобряване на инфрастуктурата на общината чрез изпълнение на ремонт на съблекалня и реновация на открит басейн за обществено ползване. През 2019 година са планирани ремонти и реконструкции на площите за отдих в някои населени места в Общината, преустройство и осигуряване на достъпна среда на Професионалната гимназия по земедение и горско стопанство – с. Стефан Караджа, както и не на последно място беше подчертано, че от края на 2018 година протича усилена дейност по газифициране на домакинствата и на някои обществени сгради в гр. Вълчи дол. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама