В Горна Оряховица излизоха на протест след нападението над фелдшерка

17:15, 22 яну 19 25 1631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Млади хора от Горна Оряховица се събраха на мълчаливо бдение пред филиала на спешна помощ в града в подкрепа на медиците. Поводът за акцията бе поредното нападение над фелдшерка от звеното.

В нощта срещу понеделник майка на болно бебе разби устата на Наталия Армянова, докато тя се опитва да помогне на 5-месечното й дете.

"Държавата я няма, настояваме за адекватна намеса от нейна страна и за ефективни присъди за нападателите над медиците" заявиха протестиращите.

С младежите пред Спешна помощ застанаха и дежурните медици, които са на смяна. Те обмислят колективна оставка в знак на отчаяние, каза шефката им д-р Виолета Пашова.

Нападателката твърди, че била провокирана от грубо затръшване на вратата пред нея. Звезда Илиева, признава вината си: „Не съм искала да й посягам, щот’ не съм такъв човек… Просто наистина бях и аз изнервена”.

Срещу Илиева е образувано бързо производство за нанасяне на лека телесна повреда. Фелдшерката е подала молба за напускане, а колегите й обмислят да последват примера с колективна оставка. Тази вечер граждани подготвят протест в защита на горнооряховските спешни медици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама