Караниколов: През 2018-а в автосектора има инвестиции за близо 200 млн. лева

17:15, 23 яну 19 25 1286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Автомобилният сектор се превръща във водещ за страната. През 2018 г. бяха направени инвестиции за близо 200 млн. лева и открити 3200 нови работни места. Развитието е изключително положително и все по-динамично“. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на официалното откриване на завод за автомобилни аксесоари на американската компания „Варок Лайтинг Системс”, част от индийската група „Варок”. Проектът на Варок за България е на стойност 8 млн. лв.

Икономическият министър изтъкна, че нашето специално законодателство предвижда редица насърчителни мерки за инвестиции. По негови думи тези възможности са признати от много международни компании, които успешно оперират в страната ни.

„През 2018 г. по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) са сертифицирани 28 проекта на обща стойност 841.36 млн. лв., като се очаква те да разкрият 2 541 нови работни места“, допълни министър Караниколов. „Полагаме усилия за създаване на благоприятна среда за развитие на тези процеси. Политиката на Министерство на икономиката е насочена към насърчаване създаването, развитието и внедряването на иновациите, към развитието на високотехнологични производства и интензивни на знание услуги с оглед изграждане на конкурентоспособна икономика“, изтъкна още той.

В заключение министър Караниколов увери, че Министерството на икономиката ще продължи да поставя сериозен акцент върху подобряване на бизнес средата в България и ще подкрепя и насърчава всички инициативи, които са в интерес на активизирането на сътрудничеството в областта на иновациите, научните изследвания и инвестициите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама