Петра Квитова е финалист на Australian Open

09:50, 24 яну 19 / Спорт 25 991 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чехкинята Петра Квитова се класира за финала на Australian Open за първи път в кариерата си, след като победи Даниел Колинс от САЩ със 7-6(2), 6-0 в първия полуфинал от женската схема.

Мачът беше наблюдаван от холивудската звезда Никол Кидман и съпругът й певецът Кийт Ърбан, а специална чест беше отдаден на модното гуру Ана Уинтур.

35-та в света Колинс бе сензацията на турнира до момента, като тя нямаше нито една победа в турнири от Големия шлем, преди да дойде в Мелбърн, като последователно победи Юлия Гьоргес, Сачия Викъри, Каролин Гарсия, Анжелик Кербер и Анастасия Павлюченкова, за да стигне полуфиналите. Днес обаче тя бе спряна от страхотно представящата се Квитова, за която това е първи финал в Шлема от пет години насам.

Колинс първа стигна до пробив, за да поведе с 3-2 в първия сет, но чехкинята го върна веднага, след което се стигна до тайбрек, в който опитът на Квитова и помогна, за да стигне до 7-2. Във втората част двукратната шампионка на Уимбълдън напълно контролираше събитията и не даде нито един гейм на съперничката си, за да затвори мача след час и 34 минути игра.

„Това означава толкова много за мен. Работя толкова здраво, именно за да достигам финали в Шлема и другите големи турнири. Най-накрая успях да стигна до финала тук и ще му се насладя. Каквото и да стане, вече съм много щастлива“, коментира Квитова след двубоя, който се игра под закрит покрив на „Род Лейвър Арина“, заради опасните жеги в Мелбърн.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама